Wild food in Ruja-Kuusamo Lapland
Kota Ruka Kuusamo Lapland
Wilderness cooking Ruka-Kuusamo Lapland Wild Food
Image
Wild food in Finland Lapland
Villiruoka wild food ruka-kuusamo lapland wilderness chef

Eräkeittiö Ruka-Kuusamossa ja Lapissa


Eräkeittiömme on olennainen osa jokaista retkeä – mutta meille voi tulla myös vain syömään. Nuotiolla valmistettu ateria yhdistää paikalliset raaka-aineet ja lähimetsän parhaat antimet. Ammattikokkimme loihtii niistä ravitsevan ja mieleenpainuvan ruokailuelämyksen luonnon keskellä.
Image
ERÄRUOKAILU
Eräkokin valmistamia makuelämyksiä luonnon keskellä.
Image
YHDESSÄOLO & LUONTO
Nuotion äärellä syntyy yhdessäoloa ja ainutlaatuisia jaettuja hetkiä.
Image
PAIKALLISET RAAKA-AINEET
Yrtit, sienet ja marjat kerätään käsin lähimetsistä.

Uppoudu rentouttavaan ja virkistävään ruokailuhetkeen

Eräkokkimme Tomasz tuo retkille mukanaan laajan kansainvälisen kokemuksensa ravintola-alalta – mikä takaa, ruoan korkean laadun myös luonnon helmassa. Istu alas ja seuraa, kuinka ammattikokki loihtii aterian avotulella – luonnon äänet säestävät hetkeä lempeästi.

Jokainen annos kertoo tarinan metsästä ja kantaa mukanaan nuotion rauhaa

Käytämme ruoanlaitossa ensisijaisesti villiyrttejä ja vihanneksia, ja toisinaan myös paikallista kalaa tai riistaa. Eräkeittiömme kutsuu sinut ruokailuhetkeen odottamattomissa, virkistävissä paikoissa. Kun luonto herättää aistisi, voit todella maistaa jokaisen ruokalajin hienovaraiset vivahteet – tästä syntyy ainutlaatuinen ja rikastuttava kokemus.

Nuotion äärellä syöminen yhdistää – kuten se on tehnyt tuhansien vuosien ajan

Tämä ruokamatka luonnon keskellä ei ole vain herkullinen elämys, vaan myös tilaisuus olla läsnä, kohdata muita ja olla oma itsesi.

Kohokohdat eräkeittiöstä:

  • Yrtit, sienet ja marjat poimitaan käsin lähimetsistä
  • Paikalliset tuotteet Kuusamosta ja Lapista
  • Sesongin raaka-aineet: villiyrtit ja punajuuret kesäkuussa, kaalit heinäkuussa, marjat elokuussa ja sienet syyskuussa
  • Suomalaista ja puolalaista perinneruokaa, kuten karjalanpiirakoita, puolalaisia pierogeja ja żurek-hapanjuurikeittoa

Muistathan ilmoittaa erityisruokavalioista varausta tehdessäsi.

"Erämaalounas on kerran elämässä elämys!"

- Liemessä blogi, Jenni Häyrinen
!Se, että meille tarjoillaan päivittäin nuotion äärellä ruokaa, jota saa vain parhaista ravintoloista, kuulostaa epätodennäköiseltä – mutta me saimme kokea sen, ja nautimme siitä täysin siemauksin!"
- Yves Cocquyt
"Me kaikki hiljenimme nauttiessamme jokaisesta maistuvasta suupalasta, joka meille oli valmistettu. Kaikesta oli huolehdittu – mitään ei puuttunut ja meillä oli upea retki!"
- An Vermeire
"Ruoka oli yhtä hyvää kuin missä tahansa hienossa helsinkiläisravintolassa – mukana oli esimerkiksi säilöttyjä mustaherukanlehtiä ja kuusenkerkkäsokeria, jotkas Tomasz oli itse kerännyt luonnosta."
- K W